İNGİLİZCE ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
Sayfa menüsü 1
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
2. Film,youtube videoları ,şarkı, podcast dinleyip izleme ve internetten kitap veya yazı okuma.
İngilizceyle ne kadar çok meşgul olursak o kadar hızlı öğreniriz. Bir de bu meşguliyet sadece okuma değil, okuma, dinleme, mümkünse yazma olarak çeşitli kaynakları dengeli kullanma şeklinde olursa daha sağlam bir öğrenme olur.


1. Kelime hazinemize yatırım yapmak
Takdir edersiniz ki ne kadar çok kelime bilirsek o kadar iyi anlarız, konuşuruz. Kelime hazinemizi geliştirmenin en güzel yolu OKUMAKTIR. İkinci yolu OKUMAKTIR. Neyse ki üçüncü yolu da okumaktır.
3.Konuşma pratiği
En son hedefimiz ingilizce konuşabilmek olduğuna göre en azından A2 seviyesinden itibaren kolaydan başlayarak ingilizce konuşma pratiği yapabiliriz.
* fluentu.com sitesinden alıntıdır.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
1. Pratik, pratik, pratik
Ne kadar çok çeşitli kaynakla ve değişik metotla çalışırsak o kadar hızlı ilerleriz. Seviyemize uygun günlük okuma ve dinleme pratikleri de öğrenmemizi hızlandırır.
fluentu.com sitesinden alıntıdır.


Yabancı dil öğrenirken dikkat edilmesi gereken 5 şey
2. Hatasız kul olmaz.
Hiçbir şey yapmayan HATA DA YAPMAZ. İngilizce öğrenmeye başladıktan sonra, özellikle ilk birkaç aydan sonra çok bocalayacağız. Hiç anlamıyorum bir şey öğrenemiyorum ..vs. gibi düşünceler sürekli aklımıza gelecek. Bu bir şeyleri denemeye, öğrenmeye ve dolayısıyla hata yapmaya başladığımızın işaretidir .TEBRİKLER!
* fluentu.com sitesinden alıntıdır.


3. Dilbilgisi -gramer- tenceredir yemeğin malzemesi değil.
Yabancı dil bilmeyi yani o dilde konuşabilmeyi, okuyup yazabilmeyi ve duyduğunu anlamayı güzel yapılmış bir yemeğe benzetirsek, gramer yani dilbilgisi o yemeği yaptığımız tenceredir veya yemeğin tuzudur. Malzemesi ise konuşma, okuma dinleme egzersizleridir. Dilbilgisi dinleme, okuma ve konuşma çalışmalarının önüne geçmemelidir. Örneğin günde 2 saat çalışabiliyorsak bunun en fazla yarım saati gramer olabilir.


4.Seviyemizi ve günlük ne kadar çalışabileceğimizi bilerek işe başlamak
Örneğin ilkokul 4. sınıf öğrencisine lise fizik 1 kitabını verelim ve ömür boyu okusun. Bir şey anlamaz. Çünkü seviyesinin çok üstünde. Aynı öğrenci Cin Ali hikaye kitabı alıp ömür boyu okusun. Yine bir şey öğrenemez. Çünkü seviyesinin çok altında olduğu için ona bir şey katmaz .İngilizce de böyledir. Seviyemizi öğrenip kendi seviyemizin bir tık üstünde -bizi azcık zorlayacak,bize bir şey katacak -okuma ve dinleme egzersizleri yaparsak bir şeyler öğreniriz .Çünkü vitesi yükseltmeden hızlanamayız.
fluentu.com sitesinden alıntıdır


5.Lütfen bir bebeğin veya uzun yıllar yurtdışından kalmış birinin dil öğrenme sürecine dikkat edin!
Teknoloji nereye giderse gitsin yabancı dil öğrenme metotları beynimizin dili duyması, okuması, işlemesi, üretmesi bakımından aynı kalacaktır. Çünkü dil öğrenme yetisi çok değişmeyecektir. Örneğin, tekrar etmezsek unuturuz, telaffuz çalışması yaparsak telaffuzumuz gelişir, görsel ve işitsel kaynakları aynı anda kullanmak daha kalıcı öğrenme sağlar ..vs. gibi.


Bu yüzden Telaffuz egzersizini ve yüksek sesle okuma, duyduğumuz ingilizce cümleyi aynı tonlama ve vurguyla taklit etme - shadowing - çalışmalarını ihmal etmeyelim.
* fluentu.com sitesinden alıntıdır.
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
ingilizce öğrenirken asla yapmamamız gereken şeyler
Yabancı dil öğrenirken bazen bıkarız bazen telaş ederiz bazen de yanlış yöntem veya teknik kullanırız. Bunlardan birkaçını aşağıda sıralamaya çalıştım.


1. Sadece gramer - dil bilgisi - çalışmak
Eğer dil bilgisi sınavına girmeyeceksek sadece gramer çalışmak bize sadece gramer kazandırır. Ancak ingilizceyi gramer için değil konuşup yazmak ve dinlediğimizi anlamak için çalışırsak grameri de farkına varmadan öğreniriz.Gramer okulda öğretilen bir şeydir, kendi kendine ingilizce öğrenen için şart değildir.
Sadece bir kaynak ve metotla ,örneğin sadece okuyarak veya sadece bir podcast sayfasıyla çalışmak yerine, çeşitli farklı kaynakları ve yöntemleri denersek daha rahat ve kolay öğreniriz.
2. Tek bir kaynağa bağlı kalmak


Yabancı dil öğrenmek ilk bakışta basit gibi dursa da içine girince biraz zaman alacağını anladığımız birşeydir. Yani sabırla , yavaş yavaş, basamak basamak ilerlememiz gerekir. Yoksa 1 günde veya ayda ancak rüyamızda ingilizce konuşuruz.
3.Sabırsız olmak ve çabuk sonuç beklemek


4.Çalışma programı olmadan çalışmak
Seviyemizi bilmeden, çok kolay ya da çok zor kaynaklara çalışıyorsak; günlük çalışamıyorsak; dinleme izleme ve okuma egzersizlerini aynı ağırlıkta yapmıyorsak biran önce planlı çalışmaya geçip zamanımızı daha verimli kullanmaya başlamalıyız.


5. Çalışırken çeviriye çok başvurmak çeviriye çok zaman harcamak.
Çeviri yapmak öğrenmek değildir. O anlık çeviriyi görünce öğrendiğimizi sanıyoruz. Oysa biraz zaman geçince o bilgiyi, kelimeyi ..vs. unutacağız. Çeviri sadece çeviridir, öğrenmek değildir. Öğrenmek , çevirdiğimiz o kelimeyi tekrarlamak, okurken ve yazarken en az 4-5 defa cümle içinde görmek, duymaktır.


© 2025 ingilizcenasil.com
Bu sitenin resimleri https://pixabay.com 'dan renkleri gradients.app 'dan alınmıştır.
Sosyal medya :
Herkes için
Öğrenciler için
__________________________________________________________________________________________________________________________